Η κοινότητα και η εταιρία πίσω από το ONLYOFFICE, συνεργάζεται στενά με τους πρεσβευτές της του ONLYOFFICE στα πανεπιστήμια από τότε που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα (πριν από πέντε μήνες). Μάθετε περισσότερα για την πρόοδο του προγράμματος.

Σχετικά με το Πρόγραμμα Campus Ambassador

Το ONLYOFFICE Campus Ambassador Program είναι ένα πρόγραμμα που οργανώνεται για φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να συνεισφέρουν στο έργο ανοιχτού κώδικα δημιουργώντας περιεχόμενο, οργανώνοντας δραστηριότητες και άλλες πολλές εργασίες.

Τώρα έχουμε αρκετούς μαθητές από διαφορετικά πανεπιστήμια και μέρη που εργάζονται μαζί ως ομάδα. Όποιος είναι παθιασμένος με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει μαζί μας. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Τι εργασίες ολοκλήρωσαν

Τους τελευταίους μήνες, οι πρεσβευτές της πανεπιστημιούπολης μας έχουν επιδείξει σε μεγάλο βαθμό το ταλέντο τους και έχουν ολοκληρώσει πολλές εργασίες για να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους να γνωρίσουν το ONLYOFFICE και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Κάποιες από τις εργασίες είναι οι παρακάτω:

  • Δημιουργία και δημοσίευση άρθρων και βίντεο σχετικά με τα προϊόντα ONLYOFFICE σε διαφορετικές πλατφόρμες.
  • Αναδημοσίευση επίσημων άρθρων και δραστηριοτήτων του ONLYOFFICE για να διαμοιρασμό με άλλους.
  • Παρουσία σκέψεων και προτάσεων σε εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις.
  • Απάντηση στις ερωτήσεις των χρηστών σχετικά με το λογισμικό στα φόρουμ.

Τι εμπειρία απέκτησαν

Μέσω της εκτέλεσης διαφορετικών εργασιών, οι μαθητές μαθαίνουν μέσω της πρακτικής. Ας δούμε τι έχουν μάθει:

Εργασίες γραφείου. Χρησιμοποιώντας το ONLYOFFICE και δημιουργώντας τεκμηρίωση μαθαίνουν και εξασκούν δεξιότητες γραφείου, οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες για τις μελλοντικές σπουδές και τη δουλειά τους.

Λειτουργία νέων μέσων. Με συνεχή εστίαση στις ανάγκες των χρηστών και στις τάσεις, βελτιώνονται σταδιακά στη δημιουργία ενδιαφέροντος και χρήσιμου περιεχομένου για το κοινό.

Καλύτερη διαχείριση χρόνου. Οι ώρες εργασίας είναι αρκετά ευέλικτες, οι περισσότεροι φοιτητές έχουν μάθει πώς να εξισορροπούν τη φοιτητική μελέτη, τη ζωή και την πρακτική άσκηση για να ολοκληρώσουν τις εργασίες έγκαιρα.

Αυτοδίδακτη μάθηση. Αν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καθοδηγούμε τους “πρεσβευτές” ανά πάσα στιγμή, προσπαθούμε να τους δώσουμε αρκετό χώρο, ώστε οι μαθητές να μπορούν να κάνουν τη δική τους έρευνα και να αναπτύξουν δεξιότητες αυτοδιδασκαλίας.

Πώς νιώθουν για το πρόγραμμα

Οι περισσότεροι από τους Campus Ambassadorσ του ONLYOFFICE νιώθουν ικανοποιημένοι για την εμπειρία πρακτικής άσκησης, ειδικά για το ευέλικτο ωράριο εργασίας και την παραγωγική ατμόσφαιρα.

Η Yuren Wen από το Πανεπιστήμιο Shue Yan του Χονγκ Κονγκ μοιράζεται την εμπειρία της ως πρέσβειρα του ONLYOFFICE:

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, αισθάνομαι ότι ο φόρτος εργασίας είναι σχετικά μέτριος και δεν είμαι υπερβολικά αγχωμένος. Η ατμόσφαιρα είναι επίσης πολύ φιλική και ανοιχτή, με τους πιο έμπειρους πρόθυμους να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, κάτι που μου επιτρέπει να λαμβάνω πάντα έγκαιρη βοήθεια και καθοδήγηση όταν αντιμετωπίζω προβλήματα.

Τι νέο υπάρχει;

Τώρα οι εργασίες έχουν γίνει πιο προσωπικές καθώς εστιάζουμε στα δυνατά σημεία κάθε φοιτητή. Για παράδειγμα, ο Jiayu Shan προτιμά να δημιουργεί οδηγούς και τεκμηρίωση. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τις εργασίες του σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του. Εάν η ειδικότητά σας είναι η λογιστική και είστε καλοί στους υπολογισμούς, οι εργασίες σας μπορούν να επικεντρωθούν σε λειτουργίες υπολογιστικών φύλλων και τεκμηρίωση ή στη δημιουργία χρήσιμων προτύπων για φοιτητές με τα ίδια ενδιαφέροντα. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε προτάσεις.

Επιπλέον, βελτιώσαμε το πρόγραμμα εισάγοντας ένα νέο σύστημα πόντων και ανταμοιβών. Με κάθε εργασία που ολοκληρώνεται, ο μαθητής μπορεί να πάρει τους αντίστοιχους βαθμούς. Οι ανταμοιβές θα δοθούν αφού οι πόντοι φτάσουν σε ορισμένο ποσό, όπως επώνυμα είδη, επιπλέον πόντους, πιστοποιητικό ή συστατική επιστολή από το ONLYOFFICE.

Προκλήσεις που πρέπει να αναλάβουμε

Αν και εργαζόμαστε ομαλά μαζί και έχουμε επιτύχει κάποια καλά αποτελέσματα, υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην διάρ.

Πρώτα απ ‘όλα, θα θέλαμε να αλληλεπιδράσουμε με κάθε έναν από τους μαθητές περισσότερο για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διπλάσιοι πρεσβευτές από τους υπεύθυνους των μελών της ομάδας μας. Έτσι, μια από τις ζωτικές προκλήσεις για εμάς είναι να κάνουμε τη διαδικασία πιο αυτόματη και εξατομικευμένη ταυτόχρονα.

Δεύτερον, προς το παρόν οι μαθητές εκτελούν κυρίως τις εργασίες που τους ανατίθενται. Θα θέλαμε να τους ενθαρρύνουμε να είναι πιο δραστήριοι και ελεύθεροι να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τις σκέψεις τους.

Αυτό είναι ένα νέο πρόγραμμα για εμάς που περιλαμβάνει δοκιμές και σφάλματα, αλλά το βελτιώνουμε συνεχώς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πώς να γίνετε campus ambassador του ONLYOFFICE;

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε; Υποβάλετε το βιογραφικό σας στη διεύθυνση marketing@onlyoffice.com, αναφέροντας στον τίτλο 

“[campus ambassador] name + school + major + grade”.

Πηγή:

ONLYOFFICE Campus Ambassador Program: results, enhancements, challenges