Η Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του ΠΑΜΑΚ θριαμβεύει στα Thessaloniki Ambassadors’ Awards

Σε μια λαμπρή τελετή, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έλαβε το βραβείο “Influential Congress of the year” στα πλαίσια των Thessaloniki Ambassadors’ Awards, αναγνωρίζοντας την άψογη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου KDE Akademy 2023.

Η ανάγκη για μια ανοιχτή (ηλεκτρονική) διακυβέρνηση

Με αφορμή το ζήτημα που επικρατεί στην επικαιρότητα, για την παραβίαση ή μη των προσωπικών δεδομένων των απόδημων Ελλήνων καθώς και ζητημάτων που έχουν προκύψει στο παρελθόν με την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία, γίνεται εμφανής η ανάγκη εξέτασης του επιπέδου της διαφάνειας στις διαδικασίες του κράτους. Μία τέτοια συζήτηση γίνεται ακόμα πιο αναγκαία αν αναλογιστούμε τις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Big Data. 

Cantor

Γνωριμία με το μαθηματικό λογισμικό Cantor

Το Cantor είναι ένα λογισμικό για αριθμητικούς υπολογισμούς, ανάλυση δεδομένων και απεικόνιση, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την παροχή ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος για επιστημονικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς.

Blockchain Camera - Camera Validator

Blockchain Camera | Καταγραφή βίντεο με εγγύηση ακεραιότητας του Etherium Blockchain

Η εφαρμογή Βlockchain Camera είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό βιντεοκάμερας το οποίο καταγράφει βίντεο για τα οποία μπορεί να εγγυηθεί η ακεραιότητα τους, δηλαδή το ότι δεν έχουν τροποποιηθεί καθώς και το να είναι γνωστή η ώρα που υποβλήθηκαν στο Ethereum Blockchain.

Banana Pi

Πώς να αντιγράψετε το Armbian στο eMMc του Banana-Pi BPi-M5

Το Banana-Pi BPi-M5 συνοδεύεται από 16 GB ενσωματωμένης κάρτας πολυμέσων (eMMC). Το eMMC είναι χώρος αποθήκευσης που αποτελείται από μνήμη flash NAND και έναν απλό ελεγκτή αποθήκευσης. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά γρήγορο. Το Armbian, είναι μια δωρεάν έκδοση ανοιχτού κώδικα του Linux που τρέχει σε έναν αριθμό Small Board Computers ( SMC ), προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Debian ή το Ubuntu. Με την υποστήριξη της κοινότητας, το Armbian προσφέρει ένα ενημερωμένο σύστημα Διαβάστε περισσότερα…