Το συνέδριο FOSSCOMM 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τις 21 έως τις 22 Οκτωβρίου. Ήταν ένα συνέδριο που συγκέντρωσε πολλούς ενθουσιώδεις φοιτητές, προγραμματιστές και ομάδες ανοικτού λογισμικού από όλη τη χώρα. Εδώ θα δούμε τη συμμετοχή της ομάδας ανοικτού λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο FOSSCOMM 2023 και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

Η Ομάδα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στο FOSSCOMM 2023, διαθέτοντας ένα εκθεσιακό τραπεζάκι (booth). Εκεί, μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς επισκέπτες, και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με το ανοικτό λογισμικό. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν τόσο φοιτητές όσο και επαγγελματίες προγραμματιστές από διάφορες εμπορικές εταιρίες.

Ωστόσο, η συμμετοχή της ομάδας δεν περιορίστηκε μόνο στο booth. Παρουσιάσαμε επίσης δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Στην πρώτη, με τίτλο “Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον“, αναλύσαμε το πώς δημιουργήθηκε η κοινότητα και τα επιτεύγματά της, καθώς και τα σχέδια για το μέλλον. Στην δεύτερη ομιλία, με τίτλο “Εφαρμογή MyUoM: Νίκες και Ήττες“, αναλύσαμε την ανάπτυξη της εφαρμογής MyUoM και πώς άλλα πανεπιστήμια μπορούν να υιοθετήσουν αυτό το πρότυπο για τη δική τους εφαρμογή.

FOSSCOMM 23 - myUoM

Το FOSSCOMM 2023 φιλοξένησε επίσης το Ubuntu Release Party για την έκδοση 23.10 με την ονομασία “Mantic Minotaur”. Η κοινότητα Ubuntu διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό event, παρέχοντας διάφορα δώρα (swag), μπύρες, σουβλάκια, τούρτα και πολλές εκπλήξεις, προσφέροντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία.

Γενικά, το FOSSCOMM 2023 αποδείχθηκε επιτυχημένο τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από πλευράς παρουσίας της ομάδας ανοικτού λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η ενεργή συμμετοχή και οι ενδιαφέρουσες ομιλίες μας κέρδισαν το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων.

Περισσότερες φωτογραφίες από το συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση http://ammar.gr/pictures/fosscomm23/.

Τέλος, η ομάδα ανοικτού λογισμικού θα ήθελε να ευχαριστήσει τα projects ONLYOFFICE και KDE για την υποστήριξη τους που τους επέτρεψε να συμμετάσχουν με επιτυχία στο FOSSCOMM 2023. Αυτή η συνεργασία αποτέλεσε μια σημαντική προσθήκη στον πλούσιο χώρο του ανοικτού λογισμικού και της κοινότητας που το υποστηρίζει.