Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία σχετική με την χρήση του Git με διάφορες συμβουλές που όλοι θα θέλαμε να γνωρίζουμε από το πρώτο έτος.

Η χρήση του Git από τους φοιτητές πληροφορικής πρέπει να ξεκινήσει από το πρώτο έτος. Η δημιουργία ενός αποθετηρίου, στο οποίο θα ανεβάζουν τις εργασίες που έχουν στα μαθήματα, θα τους βοηθήσει αρχικά στην εκμάθηση χρήσης του αλλά θα ξεκινήσουν να δημιουργούν το δικό τους προφιλ με διάφορα προγράμματα.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή σε προγράμματα που βοηθούσαν στην ανάπτυξη κώδικα. Ακολούθησε η δημιουργία ενός αποθετηρίου τοπικά και σύνδεση με υπηρεσίες όπως το Github και Gitlab. Μάθαμε τις πιο βασικές εντολές, αυτές που θα χρειαστούν στην καθημερινή χρήση του Git. Τέλος, για την ευκολία των περισσοτέρων, παρουσιάστηκαν γραφικά εργαλεία όπως είναι το GitKraken.

Βίντεο

Δυστυχώς ο βροχερός καιρός δεν βοήθησε στην παρουσία πολλών συμφοιτητών μας. Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά και από το κανάλι μας στο discord. Το καταγράψαμε και το ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο youtube για χρήση ως πηγή για όλους τους φοιτητές.

Cheat Sheets
Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα Cheat Sheet. Έχουν συγκεντρωμένες όλες τις εντολές που θα χρειαστείτε (τα αρχεία διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Θέλουμε να μεταφράσουμε ένα στα Ελληνικά):
Git Cheat Sheet
Git Essentials