Το FOSSCOMM 2023 αναμένεται να είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον κόσμο του Ανοικτού Λογισμικού στην Ελλάδα. Και φυσικά, εμείς, η Ομάδα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το σημαντικό γεγονός. Το FOSSCOMM 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 22 Οκτωβρίου στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Ηρακλείου, και εμείς θα είμαστε εκεί για να μοιραστούμε την αγάπη μας για το Ανοικτό Λογισμικό και να αναδείξουμε το έργο μας.

Οι ομιλίες και οι συμμετοχές μας στο FOSSCOMM 2023 περιλαμβάνουν:

Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον Ημερομηνία και ώρα: 21 Οκτωβρίου, 12:15–12:45 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Α

Στην πρώτη αυτή ομιλία, θα κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν της κοινότητάς μας, θα εξετάσουμε το παρόν και θα συζητήσουμε το μέλλον των δραστηριοτήτων μας. Θα αναδείξουμε την αξία του Ανοικτού Λογισμικού για το πανεπιστημιακό περιβάλλον και θα μοιραστούμε τον τρόπο με τον οποίο προάγουμε τη φιλοσοφία του.

Εφαρμογή MyUoM: Νίκες και Ήττες Ημερομηνία και ώρα: 21 Οκτωβρίου, 15:10–15:30 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Β

Στη δεύτερη ομιλία μας, θα εξετάσουμε την εφαρμογή MyUoM και θα μοιραστούμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της. Θα αναδείξουμε τα μαθήματα που αντλήσαμε και τον τρόπο με τον οποίο συνεισφέραμε στην κοινότητα.

Software Quality Measurements: An Open Approach Ημερομηνία και ώρα: 22 Οκτωβρίου, 17:10–17:30 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Α115-117

Στην τρίτη ομιλία μας, θα εξετάσουμε το θέμα των μετρήσεων ποιότητας λογισμικού με έναν ανοικτό τρόπο προσέγγισης. Θα δείξουμε πώς το Ανοικτό Λογισμικό μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του λογισμικού και την ανάπτυξη αξιόπιστων εργαλείων μέτρησης.

Επιπλέον, δύο από τα μέλη της ομάδας μας, ο Αποστολίδης Γεώργιος και ο Ευστάθιος Ιωσηφίδης, θα παρουσιάσουν τις δικές τους ομιλίες:

Αποστολίδης Γεώργιος: Unlocking the Power of Open Source: A Journey with KDE and Beyond Ημερομηνία και ώρα: 21 Οκτωβρίου, 14:35–14:53 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Α

Ο Αποστολίδης Γεώργιος θα μοιραστεί την εμπειρία του με την κοινότητα του KDE και τη δύναμη του Ανοικτού Λογισμικού στην ανάπτυξη λογισμικού και την εξέλιξη των τεχνολογιών.

Αποστολίδης Γεώργιος: Evaluation of Python Code Quality using Multiple Source Code Analyzers Ημερομηνία και ώρα: 22 Οκτωβρίου, 17:35–17:50 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Α115-117

Ο κ. Αποστολίδης Γεώργιος θα παρουσιάσει τον τρόπο αξιολόγησης της ποιότητας του κώδικα σε Python με τη χρήση πολλαπλών εργαλείων ανάλυσης κώδικα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, θα εξετάσει διάφορες μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ποιότητας του κώδικα σε Python και θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την επίτευξη αυτού του στόχου

Ευστάθιος Ιωσηφίδης: Ubuntu Community reborn from its ashes Ημερομηνία και ώρα: 21 Οκτωβρίου, 14:00–14:30 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Α

Ο κ. Ιωσηφίδης θα αναφερθεί στην αναγέννηση της κοινότητας του Ubuntu και τον τρόπο με τον οποίο επαναφέρθηκε από τις στάχτες, δίνοντας νέα ζωή σε ένα αγαπημένο λειτουργικό σύστημα.

Ευστάθιος Ιωσηφίδης: Organizing secure collaboration for project teams with ONLYOFFICE DocSpace Ημερομηνία και ώρα: 22 Οκτωβρίου, 10:50–11:40 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Α111-113

Ο κ. Ιωσηφίδης θα παρουσιάσει τον τρόπο οργάνωσης ασφαλούς συνεργασίας για ομάδες έργων με τη χρήση του ONLYOFFICE DocSpace. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, θα εξετάσει τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η πλατφόρμα για την ασφαλή και αποτελεσματική συνεργασία σε έργα, καθώς και τον τρόπο διασφάλισης της προστασίας των δεδομένων κατά την απομακρυσμένη συνεργασία.

Ευστάθιος Ιωσηφίδης: Nextcloud Hub 6: Healthy meeting culture and the first local AI Assistant Ημερομηνία και ώρα: 22 Οκτωβρίου, 15:25–16:05 (Europe/Athens) Τοποθεσία: Α111-113

Ο κ. Ιωσηφίδης θα παρουσιάσει το Nextcloud Hub 6 και τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία μιας υγιούς κουλτούρας στις συναντήσεις, καθώς και τον τρόπο ενσωμάτωσης του πρώτου τοπικού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, θα εξετάσει τις λειτουργίες και τα οφέλη του Nextcloud Hub 6 για την ομαλή συνεργασία και την αύξηση της παραγωγικότητας στις ομάδες εργασίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να ενσωματώνεται η τεχνητή νοημοσύνη στο περιβάλλον εργασίας.

Σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε αυτές τις ομιλίες και να συμμετάσχετε στις συζητήσεις για το Ανοικτό Λογισμικό στο FOSSCOMM 2023.

Μείνετε συντονισμένοι για τα links για τα live stream και ελάτε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον κόσμο του Ανοικτού Λογισμικού!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες / οργανισμούς KDE και ONLYOFFICE. Χωρίς την οικονομική βοήθειά τους, δεν θα μπορούσαμε να παρευρεθούμε στο συνέδριο και να παρουσιάσουμε αυτά τα καταπληκτικά projects.

Εάν θέλετε και εσείς να γίνετε μέλος της ομάδας μας και να συμμετάσχετε στις δράσεις, στα συνέδρια και στα project, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα που βρίσκεται εδώ ή να μας γράψετε στο mail linux-team@uom.edu.gr για να σας καθοδηγήσουμε.