Αφού τελειώσαμε όλοι με τις εξετάσεις, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε από κοντά για να συζητήσουμε πως θα πορευθούμε τη νέα χρονιά.

Η συνάντηση άρχισε με έναν απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Τι πετύχαμε, τι έργα δουλέψαμε και τι συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Όμως επειδή νέα άτομα θέλουν να συμμετέχουν, θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια οργάνωση ομάδων, ώστε να συντονίζει ένας, έτσι ώστε να εκπαιδευόμαστε σε μια νέα τεχνολογία. Δεν απαγορεύεται κάποιος να παρακολουθεί πολλές ομάδες για την εκπαίδευσή του. Απλά προτείνεται να εστιάσει σε μια για να μάθει περισσότερα και να αποκτήσει γνώσεις για την επαγγελματική του καριέρα.

Οι ομάδες που συστάθηκαν είναι:

  1. Ομάδα ανάπτυξης: Η ομάδα αυτή θα ασχολείται σε ότι αφορά στην ανάπτυξη μια εφαρμογής. Για να γίνει αυτό, απαιτούνται οι υπο-ομάδες:
  • Front-end: Κύρια ασχολία της θα είναι η τεχνολογία που θα αποφασίζεται να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό που θα βλέπει ο χρήστης (πχ χρήση React, HTML, CSS, Javascript κλπ).
  • Back-end: Κύρια ασχολία της θα είναι η τεχνολογία που θα αποφασίζεται να χρησιμοποιηθεί για την πληροφορία που θα παρέχεται στο front-end.
  • Devops: Κύρια ασχολία της θα είναι η λειτουργία των τεχνολογιών που θα βοηθάνε τις παραπάνω ομάδες.

2. Ομάδα Engagement (ή marketing): Η ομάδα αυτή θα ασχολείται σε ότι αφορά στην προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδας. Και εδώ πρέπει να χωριστούν σε υπο-ομάδες:

  • Ιστοσελίδα: Η κύρια ασχολία θα είναι η κατασκευή και συντήρηση της ιστοσελίδας.
  • Γραφικά και Σχεδιασμός: Ότι αφορά γραφικά που θα χρειαστεί η ομάδα.
  • Social Media και Blog: Εδώ θα πρέπει να ανεβαίνουν συχνά άρθρα περί του Ελεύθερου Λογισμικού αλλά και να γίνεται συγγραφή άρθρων στο blog μας.
  • Εκδηλώσεις: Να φροντίζουν για την οργάνωση και επικοινωνία με ομιλητές για οργάνωση των εκδηλώσεων της ομάδας.

3. Ομάδα χορηγιών: Αν και η ομάδα δεν θα ασχοληθεί με διαχείριση χρημάτων, ίσως μπορεί να γίνει χορηγία υλικών (πχ servers, άδειες προγραμμάτων κλπ). Οπότε με κάποιον τρόπο μπορεί να γίνεται η επικοινωνία και η διαχείριση αυτών των θεμάτων.

Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κάπως ομαλά για να έχουμε μια παραγωγική χρονιά.

Αναφέραμε τι εκδηλώσεις μπορούμε να κάνουμε και επίσης κάποια άτομα ανέλαβαν να οργανώσουν μαθήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Να είστε έτοιμοι για ανακοινώσεις.

Ομαδική φωτογραφία χρονιάς 22-23

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *