Την Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή των φοιτητών στο Google Summer of Code (GSoC).

Τι είναι το GSoC;
Το GSoC ξεκίνησε ως πρόγραμμα πρακτικής απευθυνόμενο σε φοιτητές. Από το 2022 το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε είναι άνω των 18 ετών.
Προσφέρει την ευκαιρία στους νέους να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε περιβάλλον ανάπτυξης ανοιχτού λογισμικού.
Διεξάγεται κάθε καλοκαίρι και συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού.   Εκτός από την εμπειρία, προσφέρει χρηματικές απολαβές. Η σκέψη ήταν να βοηθήσουν οικονομικά τους φοιτητές που γνωρίζουν/ενδιαφέρονται για προγραμματισμό ώστε να μην εργαστούν σε καλοκαιρινή δουλειά που θα είναι άσχετη με τον τομέα τους. Παλιότερα η αμοιβή ήταν 5000$. Πριν 2-3 χρόνια ήταν 2500$. Φέτος αναφέρεται ότι γίνεται προσαρμογή στο κόστος ζωής με βάση τη χώρα. Ανεξαρτήτως με τα χρήματα, θα μετρήσει και στο βιογραφικό.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες που αναπτύχθηκαν στην σελίδα https://opensourceuom.gitlab.io/rtfm/gsoc/2022-03-13-gsoc.html
Όσοι παρευρέθησαν από κοντά, είχαν την τύχη να πάρουν τα νέα υλικά που εστάλησαν από το Free Software Foundation Europe.
Βίντεο
Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο και καταγράφηκε. Θα την βρείτε στο κανάλι μας στο youtube για χρήση ως πηγή για όλους τους φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες:


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *