Στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας, το ανοιχτό λογισμικό αναδεικνύεται ως μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις που οδηγούν στην καινοτομία, αλλά και στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Open Source UOM) αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της τεχνολογικής καινοτομίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η ομάδα μας δεσμεύεται να προωθεί την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού και τη συνεργατική δημιουργία, προσφέροντας ευκαιρίες εκπαίδευσης και συνεισφοράς σε ένα κοινό χώρο ανταλλαγής γνώσης. Σε αυτό το τεχνολογικό κομμάτι σημαντικό ρόλο αποτέλεσε το έως σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας, το οποίο μέσα από τις δράσεις του, αλλά και την συνεχή του ενασχόληση με το ανοιχτό λογισμικό. 

Μετά από μία πολυετή ενασχόληση των μελών που το απαρτίζουν, έφτασε η στιγμή να προχωρήσουν σε ένα νέο κεφάλαιο, πραγματοποιώντας τα νέα τους σχέδια. Για αυτόν τον λόγο, είμαστε στην θέση να ανακοινώσουμε μια σημαντική αλλαγή της ομάδας, η οποία αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο. Έπειτα από μια περίοδο αφοσίωσης και συνεχούς προσπάθειας από τα προηγούμενα μέλη του ΔΣ, πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε τη σημαντική τους στην ανάπτυξη της ομάδας μας. Το προηγούμενο ΔΣ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για όλους εμάς, και η συνεισφορά τους δεν μπορεί να υπερτερηθεί.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Φακίδη Γεώργιο, Αποστολίδη Γεώργιο-Δαυίδ καθώς επίσης και τον Ιωσηφίδη Ευστάθιο, που μέσω της προσωπικής τους δουλειάς οδήγησαν την ομάδα στο σημείο που είναι σήμερα. 

Κατά τη διάρκεια που το διοικητικό κομμάτι της ομάδας απαρτίζοταν από τα παραπάνω μέλη, η ομάδα έλαβε συμμετοχή σε διάφορα Hackathons, με πανελλήνια δεύτερη διάκριση στο Serres Tech Hackathon, διαγωνισμούς, εκδηλώσεις καθώς επίσης και στο πρόγραμμα του Google Summer of Code, για δύο φορές. Επίσης, διοργάνωσε διάφορα συνέδρια, σε πανελλήνια κλίμακα όπως το FOSSCOMM, αλλά και σε παγκόσμια όπως το GUADEC και το KDE Akademy, για το οποίο έλαβε και βράβευση από τον οργανισμό του KDE καθώς και από το Thessaloniki Ambassador Awards 2024. Μετά την άψογη συνεργασία μας με το πλέον πρώην Διοικητικό Συμβούλιο της Open Source UoM, η ομάδα θα είναι πάντα εκεί σε αυτά τα μέλη της για οτιδήποτε χρειαστούν, αλλά και σε οτιδήποτε θελήσουν να συμμετάσχουν.

Με εκτίμηση,

Το νέο ΔΣ της ομάδας Open Source UoM.

Open Source UoM

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *