Μετά από 2 χρόνια, επιτέλους το KDE Akademy γίνεται δια ζώσης και φυσικά η ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού άρπαξε την ευκαιρία και βρήκε τον τρόπο να παρευεθεί στην Βαρκελώνη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, στήσαμε το openSUSE stand με διάφορα stickers που όσοι παρευρέθηκαν μπορούσαν να προμηθευτούν.

Ανακοινώθηκαν τα goals του KDE για την επόμενη χρονιά: KDE for All, Sustainable Software, Automated Proccesses.

Και παρακολουθήσαμε και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες όπως “A Brief History of Terminals”, “Plasma mobile in 2022”, “Full Steam ahead” και άλλες.

Η πρώτη μέρα τελείωσε, μαζεύουμε δυνάμεις για τη δεύτερη και για τα workshops που έρχονται.


1 σχόλιο

Εκδήλωση γνωριμίας με την κοινότητα ανοικτού λογισμικού – Open Source UoM · 16 Οκτωβρίου 2022 στο 6:27 μμ

[…] Η συνάντηση ξεκίνησε με αναφορά πως δημιουργήθηκε η κοινότητα ανοικτού λογισμικού αμέσως μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου FOSSCOMM 2021 (https://2021.fosscomm.gr). Αν και η περίοδος ήταν δύσκολη λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά, διεξήχθησαν αρκετές ενδιαφέρουσες συναντήσεις όπως το μάθημα για git, η ενημέρωση για το Google Summer of Code, ομιλία σχετική με τις επιλογές που έχει ένας απόφοιτος σχολής πληροφορικής για είσοδο στην αγορά εργασίας, συμμετοχή της ομάδας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο συνέδριο KDE Akademy 2022. […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *