Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την εβδομάδα υποδοχής πρωτοετών, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για την ενημέρωση των πρωτοετών που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν και να ενταχθούν στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού του πανεπιστημίου.

Γνωριμία με την κοινότητα ανοικτού λογισμικού

Η συνάντηση ξεκίνησε με αναφορά πως δημιουργήθηκε η κοινότητα ανοικτού λογισμικού αμέσως μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου FOSSCOMM 2021 (https://2021.fosscomm.gr). Αν και η περίοδος ήταν δύσκολη λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά, διεξήχθησαν αρκετές ενδιαφέρουσες συναντήσεις όπως το μάθημα για git, η ενημέρωση για το Google Summer of Code, ομιλία σχετική με τις επιλογές που έχει ένας απόφοιτος σχολής πληροφορικής για είσοδο στην αγορά εργασίας, συμμετοχή της ομάδας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο συνέδριο KDE Akademy 2022.

Ως αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών μας, είχαμε την κυκλοφορία της εφαρμογής myUoM που έχει υιοθετηθεί από όλο το πανεπιστήμιο.

Ως μελλοντικά σχέδια θέσαμε:

  • Δεύτερη έκδοση της εφαρμογής myUoM (για το λόγο αυτό χωριστήκαμε σε υπο-ομάδες για να εκπαιδευτούμε σε τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν)
  • Installfests
  • Release Parties (προγραμμάτων αλλά και διανομών)
  • Μεταφραστικά hackathons
  • Οργάνωση ημερίδων
  • Συμμετοχή σε συνέδρια
  • Ομιλίες σχετικές με hardware και 3d εκτυπωτές

Η ομάδα εκδηλώσεων σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, κατάφερε να λάβει τα σκήπτρα της συνδιοργάνωσης του συνεδρίου KDE Akademy για το καλοκαίρι του 2023.

Όσοι λείπατε, αλλά θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο discord και εκφράστε το ενδιαφέρον σας για ότι θέμα σας ενδιαφέρει. Κάποιο μέλος της ομάδας θα σας κατευθύνει κατάλληλα.

Γνωριμία με την κοινότητα ανοικτού λογισμικού

Το αρχείο της παρουσίασης για όσους ενδιαφέρονται βρίσκεται εδώ.